Persbericht: Oud-bankier Peter van der Slikke bij oprichtingsbijeenkomst Stopdebanken.nl

De onlangs gelanceerde website www.stopdebanken.nl organiseert vanavond om 19.30 uur in Hotel de Witte Bergen bij Hilversum de eerste kennismakingsbijeenkomst. Stopdebanken.nl is een stichting waar consumenten met een variabele Euribor hypotheek zich kunnen aansluiten, om zo gezamenlijk een vuist te kunnen maken tegen de door de grote banken voorgenomen verhoging van opslag tarieven.

De stichting heeft voor de bijeenkomst de oud-bankier Peter van der Slikke bereid gevonden een uiteenzetting te geven van zijn visie op de manier waarop de banken ten koste van consumenten denken te kunnen opereren. Van der Slikke werkte onder anderen bij ABN AMRO en Van Lanschot.

Tijdens de bijeenkomst kunnen gedupeerde consumenten zich inschrijven voor de stichting, die zich zal gaan richten op het voeren van een groepsproces tegen de banken later dit jaar. De voorbereidingen hiertoe zijn inmiddels in volle gang en enkele duizenden consumenten hebben zich reeds gemeld als belanghebbende.

Tevens zal er tijdens de bijeenkomst een korte persconferentie gehouden worden, alwaar het bestuur beschikbaar zal zijn voor eventuele vragen.