Memorie na Verwijzing verstuurd, zaak weer op de rol!

Het is ons nieuwe advocatenkantoor Linssen CS uit Tilburg gelukt om in slechts 20 pagina’s tekst korte metten te maken met het verweer van ABN AMRO dat er een mogelijkheid was/is om kosteloos af te lossen en vervolgens ook kosteloos over te stappen.

Bovendien toont men aan dat er geen enkel verband was (en nog steeds is) met het afsluiten van de Euribor hypotheek, en het kosteloos kunnen aflossen. Dat is ons nimmer uit stukken gebleken bij het afsluiten en ook nimmer zo ergens medegedeeld. Het is nu slechts een gelegenheidsargument van de bank, wat bovendien voor velen niet klopt omdat ze andere hypotheekvormen ernaast hebben, waarbij kosteloos overstappen niet kan. En wat als je persoonlijke omstandigheden zijn gewijzigd? Baan- of inkomensverlies door ziekte, pensioen, scheiding, overlijden van één der partners in een samenlevingsvorm? We zijn immers al bijna 10 jaar bezig als er een uitspraak komt!

Daarmee heeft de bank sinds november 2019 zeker uitstel gekregen van executie door de uitspraak van de Hoge Raad, maar zijn wij overtuigd dat we nog steeds net zo sterk staan. Wij geven niet op. We hebben immers geen argument verloren! Zij verloren ieder argument op deze na, waarvan werd geoordeeld door de Hoge Raad, dat die niet goed waren onderzocht en onderbouwd door het Hof Amsterdam. Al onze argumenten zijn overeind gebleven! We kunnen het niet genoeg herhalen.

De procedure staat voor 9 november op de rol om door het Hof in Den Haag voor pleidooi te worden behandeld.

Schikking

De afgelopen maanden heeft de bank gebruikt om ons een aanbod te doen. Een aanbod, dat als je gaat rekenen, ver onder de 60% compensatie komt en dat je bovendien over een tijdje zelf mag gaan betalen, als de opslag wederom wordt verhoogd.

Wij denken dat de schikking vooral een cadeau was voor degenen die geen lid waren van onze stichting. Niet alleen hebben WIJ met elkaar bereikt dat de opslag werd teruggebracht de afgelopen jaren, maar nu kwam het zelfs zo ver dat men compensatie kreeg en er niets voor heeft gedaan! En dan ook nog aan ons vragen wat ze er nu nog aan hebben om lid te worden: je moet maar durven! Wij hebben onze buik vol van deze free-riders! Duizenden Euro’s hebben ze bespaard!

Uit een oproep aan onze donateurs blijkt dat slechts 10% van onze TROUWE achterban heeft geschikt. Dat nemen wij mensen ook helemaal niet kwalijk. We hebben ze zelf aan de telefoon gehad: mensen die gedwongen door schrijnende persoonlijke omstandigheden nu toch voor deze schikking gingen. Mensen die ziek zijn of inmiddels denken: ik kan mijn kinderen nu iets geven en wie weet, anders niet. Even goede vrienden, u heeft ons altijd trouw gesteund: hulde daarvoor. Ook u bent net zo verantwoordelijk voor dit goede resultaat tot op heden!

Wij vinden en vonden dat de bank een ‘slim spel’ heeft gespeeld met deze schikking. Wij denken echter sterk te staan en gaan door tot het bittere einde. De bank heeft vele miljoenen bespaard met deze zet, gefeliciteerd! Dit is nog lang niet voorbij en wij hebben uithoudingsvermogen, meer dan de bank lief is!
Namens het strijdbare bestuur van de stichting SdB.

Lex Makkinje, voorzitter.