Persbericht: ABN houdt de boot af, ING veel constructiever

Persbericht

Stichting Stop de Banken heeft gesprekken gevoerd met ABN bank en ING Bank op de hoofdkantoren van de afdelingen hypotheken te Amsterdam.
Het gesprek met ABN verliep uiterst moeizaam en gaf geen enkel perspectief tot een mogelijke oplossing van het probleem van de opslagen op de Euribor hypotheken van hun klanten. ABN denkt in hun recht te staan en was nagenoeg ongevoelig voor onze argumenten. Secretaris Lex Makkinje van stichting Stop de Banken: ‘ABN wil maar één ding en dat is over de rug van mij als cliënt snel geld verdienen. Men was niet gevoelig voor ons aanbod om gezamenlijk tot arbitrage of iets dergelijks te komen. Kennelijk gaat men ervan uit dat wij maar een kleine groep vertegenwoordigen en dat de rest zo maar akkoord zal gaan. Een grove misvatting, gezien onze groei. Ik ben hevig teleurgesteld in mijn bank en dit ad-hoc beleid en dat heb ik hen verteld. We gaan met ABN nu maar het juridische gevecht aan op alle fronten, daar zIjn we tenslotte voor opgericht en inmiddels ook prima voor ingericht’.

‘ING stelt zich veel constructiever op’, aldus Coen Aarts, voorzitter van stichting Stop de Banken en klant van ING. Men wilde luisteren en we blijven nu met elkaar in gesprek om tot een te komen. ING wil de mogelijke vervolgstap eerst zelf met hun clienten communiceren en dat gunnen we hen met deze opstellling van harte’, aldus Aarts: ‘Wij brengen over ING voorlopig niets meer naar buiten totdat we het over de volgende stap eens zijn en ING groen licht geeft. Uiteraard houden we onze donateurs wel op de hoogte’.

Paul van Straaten, van het bureau Vermogensmonitor was namens de stichting Stop de Banken als extern deskundige aangeschoven bij deze gesprekken: ‘De opstelling van ABN is onbegrijpelijk en zeer absoluut. De ING stelde zich vanaf het begin constructief op. Zij zien duidelijk het probleem van de consument en tonen zich bereid om naar een oplossing te zoeken. Wellicht laat de ING zich ook meer leiden door de gevolgen die deze kwestie voor hun imago zou kunnen hebben.’
De stichting Stop de Banken is een initiatief van particulieren voor particulieren, en is een stichting zonder enig winstoogmerk. Doel van de stichting is om de ‘illegale’ opslagen op hypotheken te bestrijden.