Ik heb een afwijzing gekregen op mijn bezwaarschrift bij het Kifid. Wat moet ik nu doen?

Het Kifid heeft op 10 december 2012 in een persbericht laten weten ongeveer 200 bezwaarschriften naar aanleiding van de verhoging van de opslag op de Euribor hypotheken van ABN Amro af te hebben gewezen. Als u hiervan bericht ontvangt wilt u hiervan dan een afschrift naar StopdeBanken! sturen? De uitspraken die we tot op heden via donateurs hebben gekregen zijn vrijwel identiek. Het Kifid en de bank zitten op een lijn. We zullen ons gelijk via de rechtszaak moeten bevechten.

Een beroepszaak bij het Kifid raden wij af. Deze zal tot een bindende uitspraak leiden. Dit blokkeert u in de mogelijkheid om een individuele zaak voor de rechter te brengen.

In het algemeen is ons advies aan donateurs om niet een individuele zaak aan te spannen, maar de uitkomst van de class action (collectieve rechtszaak) eerst af te wachten. Mocht deze negatief uitpakken dan is er daarna alle ruimte om een individuele zaak aan te spannen. Op die manier kunnen de overwegingen van de rechter op de argumenten uit de class action worden meegenomen in de individuele zaak. Deze kunnen aangevuld worden met specifieke individuele bewijsstukken en argumenten. Dat bespaart kosten. Als u zich nog niet heeft aangemeld voor deelname aan de class action, dit is nog steeds mogelijk bij de penningmeester van StopdeBanken! of via uw persoonlijke secretaris. Dat kan ook nu nog terwijl de procedure al is opgestart. Let wel: deelname aan de rechtszaak kost u in totaal €900.