Ik ben al donateur/participant. Moet ik nu opnieuw een bijdrage doen voor de zaak na de uitspraak van de Hoge Raad en de verwijzing naar het Gerechtshof Den Haag?

Ja, helaas lukt het de bank steeds opnieuw tijd te rekken na onze successen bij de Rechtbank en het Gerechtshof Amsterdam door daarna in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

Onomstotelijk staat vast (door de Hoge Raad bekrachtigd) dat de bank niet transparant was, bij het verlenen van de offerte en in de voorwaarden van het contract. Echter was de Hoge Raad op zuiver juridische gronden van mening dat het Hof Amsterdam niet goed gemotiveerd heeft of wij nu wel of niet kosteloos weg zouden kunnen naar een ander bankproduct. Zoals gemeld hebben we op GEEN ENKEL PUNT verloren, maar richt het onderzoek van de nieuwe rechtszaak bij het Hof Den Haag zich met name op dit punt. Kunnen we kosteloos weg bij de bank en kunnen we voor hetzelfde geld een soortgelijk product op de markt vinden? Wij weten allemaal het antwoord: NEEN!

Een nieuwe ronde wacht op ons bij het Hof Den Haag om dit alsnog te laten beoordelen. Wij willen graag dat u uw geld terug krijgt en bereiden daarom nu een ‘memorie na verwijzing’ voor om dit punt definitief voor ons binnen te halen. Dat gebeurt in een zogenaamde ‘versnelde procedure’.

Er zijn gelukkig al heel wat participanten geweest na dit succes, die ervoor gekozen hebben ons opnieuw te ondersteunen om deze strijd definitief tot een goed einde te brengen. Maar we moeten een nieuwe bijdrage van €250 vragen aan onze trouwe participanten, het is noodzakelijk om samen nog even door te bijten nu.

De voorbereiding op de voortzetting van de zaak bij het Gerechtshof den Haag kost extra uren voorbereiding van ons team specialisten. Voorlopig kunnen we met een totale eigen bijdrage van €900 per participant (ongeveer 3 uur advocaatkosten) weer een flinke tijd vooruit. De bank rekent erop dat mensen ‘moe’ worden en af gaan haken, maar men heeft niet op uw doorzettingsvermogen (en dat van ons!) gerekend! Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Lever dan uw rekening daarin, zodat u voor vergoeding in aanmerking kunt komen. Als er geld over blijft aan het einde van de rit, deelt u mede in datgene dat wordt teruggegeven aan onze participanten.